17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (2024)

Affiliatemarketing heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke groei doorgemaakt.

Als je een website hebt ofoverweegt er een te bouwen, moet je op de hoogte zijn van affiliatemarketingprogramma’s en hoe je hiervan kunt profiteren.

Maar waarschijnlijk heb je veel vragen.

Welke sectoren hebben de beste affiliatemarketingprogramma’s? Welk soort content werkt voor affiliatemarketing het beste? En hoeveel geld kan eenaffiliatemarketeernou eigenlijk verdienen?

Laten we eens kijken naar enkele cijfers om die vragen te beantwoorden. Dit artikel bevat 17 statistieken voor affiliatemarketing en wat je ervan kunt leren.

Bekijk onzevideogids voor affiliatemarketing statistieken

Wat is affiliatemarketing?

Affiliatemarketing is wanneer een merk samenwerkt met affiliates (ook wel affiliatemarketeers of publishers genoemd) die de producten van het merk promoten. Wanneer de promotie van een affiliate tot een verkoop leidt, betaalt het merk de affiliate.

Een veelgebruikte manier om geld te verdienen met affiliatemarketing is door te bloggen. Als je eenWordPress-bloghebt, kun je ergeld mee verdienendoor te schrijven over producten die verband houden met je content. Wanneer een bezoeker van je site op een link in je blogpost klikt om het product te kopen, ontvang je een commissie.

Je kunt zelfsgeld verdienen door Kinsta te promotenvia onsAffiliate-programma.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (1)

Affiliatemarketeers promoten soms ook producten via social media, e-maillijsten of video’s.

Wie kan een affiliatemarketeer worden?

Merken zijn op zoek naar affiliates met een groot bereik. Ze proberen hun producten aan je publiek te verkopen, dus je moet er een hebben.

Voor sommigeaangesloten programma'smoet je een website met veel verkeer hebben of invloed in je vakgebied hebben om een ​​affiliate te worden.

Anderen laten iedereen meedoen, maar je zult niet erg succesvol zijn als niemand je blog, socialmediaposts of e-mails leest. De eerste stap om een ​​affiliatemarketeer te worden, is dus het opbouwen van een publiek voor je website.

Als je al een succesvolle website hebt, kan affiliatemarketing je helpen geld te verdienen door veel van dezelfde dingen te doen die je al deed.

Je kunt zelfseen heel bedrijf bouwen rond affiliatemarketing.

De voordelen van affiliatemarketing

Waarom zou je overwegen om affiliatemarketeer te worden? Is het echt de beste manier om geld te verdienen met je site?

Hier zijn een paar belangrijke voordelen van affiliatemarketing.

Het is goedkoop en met een laag risico:je hoeft alleen maar content en links aan je site toe te voegen. Afgezien van de kosten voor het runnen van de website zelf, hoef je vooraf geen geld te betalen. En als je nooit iets verkoopt met jeaffiliatelinks, verlies je niets.

Na verloop van tijd kun je een gestage stroom van passief inkomen opbouwen zonder veel investeringen.

De mogelijkheden zijn breed:of je website nu gericht is opkoken,reizenof softwarerecensies, er is altijd een affiliatemarketingprogramma voor jou.

Je kunt vanuit huis werken: aangezien het verdienen van inkomsten vanuit het comfort van thuis steeds populairder wordt, geldt dat ook voor affiliatemarketing.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (2)

Geld verdienen met uw website zorgt voor een flexibel schema en levensstijl.

U hoeft geen expert te zijn.U kunt een affiliate marketeer worden zonder speciale kennis of vaardigheden. Probeer gewoon verschillende manieren om aangesloten producten te promoten en kijk wat werkt.

Als u al een blog, aanwezigheid op sociale media ofe-mail lijst, misschien doet u al veel van het werk. U kunt bijvoorbeeld gewoon een blogpost met productrecensies toevoegen aan uw regelmatig geplande artikelen.

Het is lucratief.We komen zo op enkele inkomensstatistieken. Het volstaat te zeggen dat affiliate marketeers het potentieel hebben om echt goed geld te verdienen.

Uitgelichte affiliatemarketingstatistieken en -trends

 • De wereldwijde affiliatemarketingindustrie is meer dan $17 miljard waard
 • Affiliatemarketing is een top inkomstenbron voor 31% van de publishers
 • Affiliatemarketing is het meest succesvolle kanaal voor 20% van de merkmarketeers
 • 56% van de affiliateprogramma’s verhoogde de omzet tijdens de Covid-19 lockdown
 • 81,2% van de affiliatemarketeers verdient meer dan $20.000 per jaar

17 Affiliatemarketing statistieken voor 2023

Laten we 17 affiliatemarketingstatistieken voor 2021 op een rijtje zetten.

1. De wereldwijde affiliatemarketingindustrie is meer dan $17 miljard waard

De huidige wereldwijde marktomvang van affiliatemarketing is meer dan$ 17miljard. Dat is meer dan de $13 miljard in 2016. Alleen al de Amerikaanse markt voor affiliatemarketing is meer dan $6 miljard waard.

Wat we hieruit opmaken

Affiliatemarketing is enorm.

Er is veel geld dat van persoon naar persoon gaat in de wereld van affiliatemarketing, en je kunt eraan meedoen als je een website hebt met een publiek.

2. Affiliatemarketing is een topinkomstenbron voor 31% van de publishers

31%van de publishers zegt dat affiliatemarketing een van hun drie belangrijkste inkomstenbronnen is. Voor 9% is het hun belangrijkste inkomstenbron.

Wat we hieruit opmaken

Affiliatemarketing is een van de beste manieren om geld te verdienen met je content.

Het is niet verwonderlijk dat in hetzelfde onderzoek 62% van de uitgevers zei date-commerceeen van hun belangrijkste inkomstenbronnen is.

E-commerce en affiliatemarketing zijn nauw met elkaar verbonden, en de moeite die je in het ene steekt, kan je helpen meer geld te verdienen met het andere. Beide hebben betrekking op het gebruik van je website of andere marketingtactieken om producten te promoten.

Het verschil is dat e-commerce inhoudt dat je je eigen producten verkoopt, terwijl affiliatemarketing inhoudt dat je die van iemand anders verkoopt.

3. Affiliatemarketing is het meest succesvolle kanaal voor 20% van de merkmarketeers

Affiliatemarketing is voor20%van de marketeers het belangrijkste kanaal om klanten te werven. 54% plaatst het in hun top drie kanalen.

Dit is meer dan organische/betaalde zoekresultaten (16%) en display advertenties (15%).

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (3)

Wat we hieruit opmaken

Affiliatemarketing is een wederzijds voordelige relatie. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor publishers en ook voor de merken waarvan de producten worden gepromoot.

4. Google zoekopdrachten naar ‘affiliatemarketing’ zijn tussen 2015 en 2021 meer dan verdubbeld

Google Trends laat ons zien dat de maandelijkse zoekopdrachten voor affiliatemarketing toenemen.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (4)

Wat we hieruit opmaken

Affiliatemarketing is een steeds populairdere manier voor publishers om inkomsten te genereren.

Maar het is niet de enige.

Bekijk onzelijst met 13 manieren om geld te verdienen met je blog. Het bevat tips over display advertenties, betaalde lidmaatschapsabonnementen en het verkopen van e-books.

5. “Hoe content te maken voor affiliatemarketing” is een top Google zoekopdracht

‘Hoe contentmarketing op te zetten’ is een van de20belangrijkste vragen over contentmarketing die op Google worden gesteld.

Wat we hieruit opmaken

Contentmakers willen weten hoe ze geld kunnen verdienen met affiliatemarketing.

Als jij een van de mensen bent die op deze term zoekt, bekijk dan dezelijst met tips voor affiliatemarketing. Het artikel verwijst naar hetaffiliatesysteemvan Kinsta, maar je kunt het advies gebruiken met elk type affiliatelink.

Highlights zijn onder meer:

 • Links en banners toevoegen aan de footer en zijbalk van je website
 • Beoordelingen schrijven of bestaande beoordelingen delen
 • Gebruikmaken van e-mail en social media
 • Een blog in lijststijl schrijven en het product erin opnemen
 • Je oude blogberichten bijwerken (indien relevant) om het product op te nemen

6. 56% van de affiliateprogramma’s verhoogde de omzet tijdens de Covid-19 lockdown

56%van de affiliateadverteerders en bureaus verhoogde de inkomsten van hun affiliatekanalen vanaf eind maart 2020.

Wat we hieruit opmaken

E-commerce kende een grote groei tijdens de pandemie. In 2019 was de onlineverkoop goed voor16%van de totale detailhandelsomzet. In 2020 steeg dat naar 19%.

Affiliatemarketing is geen uitzondering – meer dan de helft van de affiliatemarketingprogramma’s verhoogde hun omzet tijdens de lockdown.

Veel veranderingen in het consumentengedrag zullen zich waarschijnlijk ook na de pandemie voortzetten. Dit is een goed moment om je volgers op te bouwen en geld te gaan verdienen via affiliatemarketing.

7. 19% van de affiliateprogramma’s bevindt zich in de mode-industrie

De mode-industrie domineert affiliatemarketing, goed voor19%van de programma’s. Op de tweede plaats staan ​​sport- en outdoorproducten met 15% en gezondheid en welzijn met 11%.

Wat we hieruit opmaken

Als je een populaire modewebsite hebt, heb je veel affiliateprogramma’s om uit te kiezen.

Maar dat betekent niet dat je geen affiliatemarketeer kunt zijn in een meer obscure niche. Alle soorten merken zijn op zoek naar affiliates om het woord over hun producten te verspreiden.

De makkelijkste manier om affiliateprogramma’s in de sector van jouw keuze te vinden, is door simpelweg naar Google te gaan en te zoeken op [productsoort] + affiliate.

Hier is nog een tip: bespioneer je concurrenten. Kijk naar sites die vergelijkbaar zijn met die van jou en kijk of ze affiliatelinks hebben geplaatst.

8. De speelgoedindustrie zag vorig jaar een groei van 109% in affiliatemarketing

De snelst groeiende productcategorie voor affiliatemarketing is speelgoed, met een groei van109%in het afgelopen jaar. Daarna volgen software (103%) en woningverbetering (86%).

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (5)

Wat we hieruit opmaken

Nog steeds op zoek naar jouw niche?

Er zijn een paar sectoren, zoals speelgoed en software, die in opkomst zijn in de wereld van affiliatemarketing. Deze sectoren bieden grote kansen om je omzet te laten groeien.

9. De detailhandel genereert 43% van de inkomsten uit affiliatemarketing

Het hoogste aandeel van de inkomsten uit affiliatemarketing komt uit de detailhandel, met 43%. Daarna is telecom en media met 24% en reizen met 16%.

Wat we hieruit opmaken

De meeste van de grote kansen in affiliatemarketing komen uit de detailhandel.

Sommige soorten websites, zoals modeblogs, hebben een duidelijke band met de detailhandel. Andere keren is het verband niet zo duidelijk. Maar je kunt misschien nog steeds detailhandel producten vinden om op je site te promoten.

Denk na over je typische publiek en wat voor soort producten ze zouden kunnen kopen.

10. 59% van de bedrijven gebruikt influencers voor affiliatemarketing

Influencer marketing en affiliatemarketing zijn niet precies hetzelfde. Veel marketingcampagnes van influencers gaan over het promoten van merkbekendheid in plaats van alleen verkoop.

Maar59%van de merken en marketingbureaus gebruikt influencers ook als affiliates.

Wat we hieruit opmaken

Bedrijven met affiliateprogramma’s zijn op zoek naar affiliatemarketeers die reeds het vertrouwen van een groot publiek hebben gewonnen. Soms betekent dat influencers.

Een influencer zijn in de typische zin van het woord is geen vereiste voor affiliatemarketing, maar je kunt wel watverkooptipsgebruiken van succesvolle influencers in jouw niche.

Kijk eens naar:

 • Wat voor soort content ze creëren
 • Hoe ze omgaan met hun volgelingen
 • Welke zoekwoorden of hashtags ze gebruiken op hun website of sociale media

11. 88% van de consumenten is door een influencer geïnspireerd om iets te kopen

88%van de consumenten zegt dat ze hebben besloten een artikel te kopen op basis van wat ze van een influencer hebben gezien. Een significante meerderheid van zowel mannen (83%) als vrouwen (89%) heeft dit meegemaakt.

Wat we hieruit opmaken

Ook jij kunt je volgers inspireren om een ​​product te kopen.

Veel consumenten staan ​​open voor productverwijzingen. Bouw een aanhang van shoppers op die je vertrouwen, en je kunt succesvol zijn in het promoten van affiliate links.

12. 64% van de consumenten geeft de voorkeur aan video’s bij interactie met content van influencers

Bij interactie met influencer content zegt64%van de consumenten dat ze liever video’s bekijken. Slechts 38% van de consumenten geeft de voorkeur aan geschreven content. 61% van de consumenten zegt dat ze de voorkeur geven aan afbeeldingen.

Wat we hieruit opmaken

Mensen houden van video’s. Hier is nog een statistiek om dat te staven: de gemiddelde persoon besteedt2,5uur per dag aan het online bekijken van video’s.

Overweeg om je affiliate links te promoten met video. Je kunt ze bijvoorbeeld insluiten op je blogs of landingspagina’s of op social media plaatsen.

13. 77% van de consumenten neemt aankoopbeslissingen op basis van reviews

77%van de consumenten beschouwt klantrecensies als een dealbreaker of beslissende factor bij de aankoopbeslissing van een product.

Wat we hieruit opmaken

De hedendaagse consument is slim. Ze lezen niet alleen een advertentie of productbeschrijving en gaan ervan uit dat het product geweldig is – ze willen horen van echte mensen die het hebben geprobeerd.

Daarom zijn productreviews een van de meest effectieve manieren om affiliatelinks te promoten.

Je review moet authentiek zijn. Je promoot niet alleen een product, je wekt ook vertrouwen bij je publiek.

Naast het schrijven van je eigen review voor je website, kun je externe reviews gebruiken om je aanbeveling meer gewicht te geven. Link naar deze reviews (wat kan betekenen dat mensen je affiliatelink niet zullen gebruiken om een ​​aankoop te doen) of vraag toestemming om ze in te sluiten of een screenshot te maken.

Als je deel uitmaakt van het Kinsta affiliateprogramma, kun je een link naar de landingspagina met onze reviews maken. Op die manier kun je nog steeds gebruik maken van je affiliatelink.

14. Amazon Associates heeft 43% van het affiliatemarktaandeel

HetAmazon Associate-programmadomineert de affiliatemarketingruimte met een marktaandeel van43%.

Wat we hieruit opmaken

Amazon is de grootste speler in het spel.

Gelukkig is het Amazon Associate Program tegelijkertijd een lucratief programma voor veel affiliates. Het leuke is dat je elk van de miljoenen producten op Amazon kunt promoten.

Je kunt dus producten kiezen die bij je niche passen en waarvan je weet dat je publiek er dol op zal zijn.

15. 99% van de affiliateprogramma’s biedt een CPA betalingsmodel

Er zijn verschillende manieren waarop je als affiliatemarketeer betaald kunt worden, maar99%van de programma’s biedt een CPA model.

CPA staat voor cost-per-action. Het betekent dat je wordt betaald voor elke klant die een bepaalde actie onderneemt, bijna altijd een verkoop.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (6)

Wat we hieruit opmaken

Als je een affiliatemarketeer wordt, verdien je hoogstwaarschijnlijk een affiliatecommissie telkens wanneer iemand een aankoop doet na het volgen van je affiliatelink.

Sommige programma’s bieden echter ook andere betalingsmodellen aan.

Je kunt bijvoorbeeld worden betaald voor klikken op je link (CPC of kosten per klik) in plaats van voor voltooide verkopen.

16. Sommige affiliates verdienen miljoenen

Uitgevers die hun inkomstenrapporten hebben vrijgegeven, zijn onder meer Pat Flynn, die zijn bedrijf liet groeien van$8.000 tot $100.000per maand, en Adam Enfroy, de$ 200.000per maand verdient.

Wat we hieruit opmaken

Sommige affiliatemarketeers hebben zeer succesvolle carrières. Word jij de volgende affiliatemarketingmiljonair?

17. 81,2% van de affiliatemarketeers zegt dat ze jaarlijks meer dan $20.000 verdienen

Volgens een onderzoek onder STM forumgebruikers verdient81,2%van de affiliatemarketeers meer dan $20.000 per jaar.

Heel wat mensen beweren miljoenen te verdienen.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (7)

Wat we hieruit opmaken

STM Forum is een populaire online community van affiliatemarketeers waarvoor een betaald lidmaatschap vereist is.

Met andere woorden, de meeste mensen op het forum zijn ervaren affiliates die serieus geld willen verdienen via affiliatemarketing.

Dat zal de resultaten van dit onderzoek een beetje vertekenen.

Toch blijft het een feit dat veel mensen een behoorlijk inkomen verdienen door affiliatemarketeers te worden. Naarmate affiliatemarketing groeit, is de kans er voor jou om een ​​van hen te zijn.

Trendvoorspellingen: affiliatemarketing in 2021-2022

Je denkt erover om affiliatemarketing te gaan doen. Maar hoe ziet de toekomst van een affiliate eruit?

Zullen de affiliatemarketingtrends die in de bovenstaande statistieken worden weerspiegeld, zich voortzetten? Is affiliatemarketing nog de moeite waard?

Dit is wat we het komende jaar van affiliatemarketing kunnen verwachten.

Affiliatemarketing zal blijven groeien

Zowel affiliatemarketing als e-commerce zijn in het algemeen in opkomst en het is onwaarschijnlijk dat dit snel zal stoppen.

Meer mensen dan ooit winkelen online en merken zullen steeds vaker een beroep doen op affiliates om hun producten te verkopen. Hierdoor zullen er elk jaar meer affiliatemarketingprogramma’s beschikbaar zijn.

Influencers krijgen een grotere rol

Je zag statistiek nummer 11 hierboven – influencers zijn erg succesvol in het overtuigen van mensen om producten te kopen.

Influencers hebben een grote aanhang en worden door hun publiek als betrouwbaar en deskundig beschouwd. Meer affiliateprogramma’s zullen hiervan profiteren en influencers gebruiken als affiliates.

Affiliatemarketeers zullen zich meer richten op seizoensverkopen

Je hebt zeker gehoord van feestdagspecials rond Kerstmis, Sinterklaas of Black Friday. Maar hoe zit het met Nationale Kattendag of Nationale Cheesecake dag?

Klanten reageren goed op deals die zijn gebaseerd op deze leuke “feestdagen” en ook op de meer traditionele, en online retailers maken daar steeds meer gebruik van.

De trend slaat ook door in affiliatemarketing, waarbij meer affiliatemarketeers zich richten op campagnes die gericht zijn op specifieke evenementen of seizoenen.

Er zullen meer affiliateprogramma’s zijn op basis van abonnementen

Wat is er beter dan één commissie te verdienen met een verkoop? Hoe zit het met het ontvangen van terugkerende betalingen?

Er zijn steeds meer affiliateprogramma’s voor op abonnementen gebaseerde producten en diensten. Als affiliatepublisher heb je in de toekomst meer mogelijkheden om je hierbij aan te sluiten.

Er worden minder externe cookies gebruikt

Affiliateprogramma’s hebben in het verleden externe cookies gebruikt om succesvolle conversies bij te houden. Maar Google Chrome en andere browsers zijn bezig met het uitfaseren van deze cookies.

Affiliateprogramma’s zullen in de nabije toekomst moeten overstappen op andere trackingmethoden.

Samenvatting

Affiliatemarketing is een van de beste manieren om geld te verdienen met je website – en de mogelijkheden om een ​​affiliate te worden zullen in de toekomst alleen maar groeien.

Kinsta is natuurlijk altijd op zoek naar meer affiliatemarketeers voor ons affiliate netwerk.Kijk hier of je in aanmerking komt.

Wil je je affiliatemarketing carrière een vliegende start geven met diepgaande handleidingen, affiliatemarketingstrategie en insider tips van de beste affiliatemarketeers uit de sector?

Word lid van de Affiliate Academy.

17 statistieken over affiliatemarketing die je moet kennen in 2023 (2024)

FAQs

Kan je leven van affiliate marketing? ›

Met affiliate marketing hoef je relatief weinig te doen om een inkomen te verdienen via commissies: de ideale manier om geld te verdienen. Hoewel je in het begin wel wat tijd moet investeren om verkeersbronnen op te zetten, kunnen je affiliatelinks daarna voor een regelmatig inkomen zorgen.

Is affiliate marketing het waard? ›

De wereldwijde affiliatemarketingindustrie is meer dan $17 miljard waard. De huidige wereldwijde marktomvang van affiliatemarketing is meer dan $17 miljard. Dat is meer dan de $13 miljard in 2016. Alleen al de Amerikaanse markt voor affiliatemarketing is meer dan $6 miljard waard.

Wat moet je weten over affiliate marketing? ›

Affiliate marketing is het promoten van je producten of diensten via een blog, podcast, socialmediakanaal of website van een ander bedrijf. Er zijn twee partijen betrokken: de adverteerder, wiens producten worden gepromoot, en de publisher, die de advertentie plaatst.

Hoe moeilijk is affiliate marketing? ›

Maar, het is wel moeilijk om echt succesvol te worden met affiliate marketing. De moeilijkheid zit hem dan ook vooral in tijd, zoals je waarschijnlijk wel weet als je wil beginnen met affiliate marketing. De weg naar je eerste commissie is ontzettend lang en kan wel maanden duren.

Welke leeftijd affiliate marketing? ›

Let op dat om aan de slag te gaan als affiliate een minimale leeftijd van 14 jaar oud wordt gehanteerd. Je hoeft dus niet te wachten totdat je account is goedgekeurd.

Kun je veel geld verdienen met affiliate marketing? ›

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Waar beginnen met affiliate marketing? ›

Om succesvol te starten met affiliate marketing en bloggen doorlopen we de volgende 7 stappen:
 • Bepaal je fundering.
 • Kies onderwerp en medium.
 • Doe marktonderzoek.
 • Geef je website vorm.
 • Maak een affiliate plan.
 • Haal bezoekers naar je website.
 • Bouw aan samenwerkingen.
Mar 28, 2023

Heb je veel volgers nodig voor affiliate marketing? ›

Er is geen vast bepaald aantal paginaweergaves dat je nodig hebt om te beginnen met het promoten van affiliate producten op jouw website. Je kunt op elk moment beginnen, het maakt niet uit hoe nieuw je blog is of hoeveel lezers je hebt.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing? ›

Wist je dat er tegenwoordig een tiental kanalen zijn waarmee je geld kunt verdienen als influencer? Een van deze kanalen is affiliate marketing, een niet-tijdrovende manier om passief inkomen te genereren die vaak onderschat wordt.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing en waarom wel niet? ›

Om grote influencers in te zetten heb je influencer marketing nodig omdat zij (haast) geen affiliate marketing inzetten. Om kleine of micro influencers in te zetten kan dit vaak ook via affiliate marketing! Het verschil zit hem dus mede in de manier van betaling: fixed fee vs. commissie.

Hoeveel commissie affiliate marketing? ›

De hoogte van het percentage dat de affiliate ontvangt varieert meestal tussen 5% tot 50%, het ligt aan de productcategorie wat het beste past voor jou. Biedt wel een aantrekkelijke commissie aan, als je een te laag percentage aanbiedt loop je de kans dat affiliates naar de concurrent gaan.

Hoe word je een affiliate marketeer? ›

Je kunt affiliate worden door je aan te melden voor een affiliate campagne van een adverteerder. Dit kan door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk of door je direct bij een adverteerder aan te melden.

Kan je veel geld verdienen met affiliate marketing? ›

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing bol Com? ›

Affiliate Marketing via bol.com

Van tekstlinks en banners tot aan een productfeed en API. Commissie tot 7% ! Voor elke aankoop ontvang je commissie. De commissie geldt voor de totale inhoud van de winkelwagen.

Wat zijn de verdiensten met affiliate marketing? ›

Wat verdient een Affiliate Marketeer? Een Affiliate Marketeer in dienst van een organisatie zal tussen de €2500,- en €4000,- bruto per maand verdienen. Heeft een Affiliate Marketeer een eigen bedrijf, dan hangt zijn inkomen onder andere af van het succes van zijn affiliate marketing.

Hoeveel verdien je echt met bol Com? ›

Bestelt iemand het product via jouw unieke link, dan ontvang jij een commissie. Het geld dat je verdient aan deze verkoop varieert tussen 3 en 8% van de prijs. Verkoop je een boek van €20, dan verdien je hier €1,20 (6%) aan.

Heb je KvK nodig voor Bol com affiliate? ›

Je hebt geen KvK nummer nodig om aan de slag te gaan als affiliate via Bol.com.

Hoe begin ik affiliate marketing? ›

Beginnen met affiliate marketing? Het ultieme stappenplan!
 1. Bepaal een onderwerp.
 2. Doe marktonderzoek.
 3. Kies een medium.
 4. Creëer content.
 5. Bouw een achterban op.
 6. Start met promoten.
 7. Optimaliseer je content.
 8. Herhaal het proces.
Apr 7, 2022

Hoe werkt Amazon affiliate marketing? ›

Met het Amazon Affiliate Program kun jij mensen sturen vanaf jouw website naar Amazon. Als deze personen dan een aankoop doen op Amazon krijg jij een commissie over die aankoop. Dit kan tussen de 1% en 10% zijn per product. Je verwijst naar Amazon door middel van een link.

Waarom beginnen met affiliate marketing? ›

Als je online geld wilt verdienen, of op zoek bent naar een passief inkomen, is een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen via affiliate marketing. Affiliate marketing is eenvoudigweg het promoten van andermans producten of diensten in ruil voor een commissie.

Kan je geld verdienen aan Pinterest? ›

Grof samengevat zijn er drie manieren om geld te verdienen met Pinterest, namelijk: Bedrijven promoten op Pinterest. Je eigen producten en diensten promoten op Pinterest. Affiliate marketing op Pinterest.

Hoe veilig is PayPro? ›

Bij PayPro hebben we anti-fraude maatregelen omdat we alles doen om fraude te voorkomen. We hanteren publieke en interne maatregelen die ervoor zorgen dat jouw transacties veilig blijven. We werken met een continue monitoring systeem die controleert hoe ons betaalsysteem gebruikt wordt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5431

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.