10 ideeën en plannen voor een kippenhok op pallets – krijg inspiratie voor uw volgende bouw (2024)

Een kippenhok bouwen van pallets is een gemakkelijke, betaalbare optie, zelfs voor een beginnende doe-het-zelver. Bovendien is het, omdat u de pallets recyclet, ook een milieuvriendelijke keuze.

De pallets kunnen worden gebruikt in de fundering en draagconstructies van het gebouw. Ze kunnen ook een enorme tijdsbesparing opleveren als u uw kippenhok helemaal opnieuw in elkaar zet.

Om u op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de beste plannen voor een kippenhok op pallets.

Inhoudsopgave

 • 10 ideeën om een ​​kippenhok te bouwen van pallets
 • Is een kippenhok op pallets geschikt voor u?
 • Plannen voor een kippenhok op pallets maken het snel, gemakkelijk en betaalbaar om uw eigen kippenhok te bouwen

10 ideeën om een ​​kippenhok te bouwen van pallets

Wil je een kippenhok bouwen van pallets en andere goedkope benodigdheden? Bekijk enkele eenvoudige plannen voor een kippenhok op pallets die iedereen kan bouwen.

1. Palletkippenhok met gordelroos

Dit bericht binnenInstructablesleert je hoe je een kippenhok kunt bouwen met 8 pallets, verschillende 2x4's en 4x4's, wat weerbestendig multiplex, 3 bundels cederhouten shakes, een rol teerpapier en een paar rollen kippengaas.

Hoewel er geen ‘plannen’ met diagrammen zijn, somt de bouwer de benodigdheden volledig op en geeft hij gedetailleerde stapsgewijze instructies.

Het ontwerp

Het ontwerp maakt gebruik van twee pallets om de vloer te creëren, verhoogd op sintelblokken met een twee bij vier om hem waterpas te maken. Voor de wanden zijn er twee pallets voor en achter, met aan elk uiteinde een enkele pallet.

De voorste twee pallets worden aan een dakbalk gehangen, zodat ze volledig opengaan.

Basis kenmerken:

 • Eenvoudig ontwerp met 8 pallets
 • De basis meet iets meer dan 38 “x 70”

Tips voor het palletkippenhok met gordelroos

De bouwer stelt voor dat u het hek terugbegraaft als er roofdieren in uw omgeving zijn.

Best voor:

Als je een weerbestendig kippenhok wilt dat snel en gemakkelijk te bouwen is met eenvoudige benodigdheden, is dit project misschien het proberen waard.

Dat gezegd hebbende, het is niet het veiligste plan (de bouwer had problemen met roofdieren).

2. Een Ranch Mom DIY-palletkippenhok

Dit ontwerp komt van de blogEen ranchmoeder. De auteur, Kay, heeft het gebouwd uit drie pallets en een aantal teruggewonnen 1x4's.

Als je net als zij wat oude planken hebt liggen die je kunt upcyclen, wil je misschien haar ontwerp volgen en proberen het te repliceren.

Basis kenmerken:

 • 3 pallets, versterkt met 24 hergebruikte planken van 2,5 meter
 • Kunststof heldere dakbedekking
 • Ruimte voor 9 kippen

Tips voor het Ranch Mom DIY-palletkippenhok

Er staan ​​geen exacte instructies op de post, maar als je goed meeleest en de foto's bekijkt, kun je het meeste zien van wat ze heeft gedaan om de muren en de ingang te bouwen.

Ze vertelt ook over het gebruik van een transparant dak om licht in het hok te brengen, omdat het geen ramen had. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om er zelf een te bouwen.

Best voor:

De auteur vermeldt dat ze 9 kippen heeft gekocht, dus vermoedelijk kan dit ontwerp er zoveel ondersteunen.

3. Summers Acres Palletkippenhok

Als je een relatief groot kippenhok wilt bouwen met pallets, kun je proberen de instructies voor het Summers Acres Pallet Chicken Coop te volgen.

Net als de meeste andere vermeldingen in deze lijst bevat deze geen gedetailleerde lay-outblauwdruk met afmetingen, maar de auteur vermeldt de afmetingen en benodigdheden samen met stapsgewijze instructies.

Basis kenmerken:

 • 4' x 8' voetafdruk
 • Inloopontwerp

Tips voor het Summers Acres Pallet Chicken Coop

Voor het afbreken van pallets adviseert de auteur het gebruik van een reciprozaag. Misschien vindt u dit nuttig, ongeacht of u dit kippenhok of een ander kippenhok op deze lijst bouwt.

Andere lessen die we uit de bouw hebben geleerd?

 • Maak een grotere deur als je van plan bent hanen te hebben
 • Maak het groot genoeg om naar binnen te lopen
 • Plan altijd om meer kippen toe te voegen dan waarmee u begint

Best voor:

Als u een inloopkippenhok wilt, is dit project wellicht ideaal voor uw behoeften.

4. Roots & Wings Furniture LLC DIY Pallet Coop

Als u een compact pallethok wilt dat eenvoudig te bouwen is, dan is dit ontwerp van Roots & Wings Furniture LLC wellicht iets voor u. De bouwer heeft een volledige set instructies bijgevoegd, maar zoals gewoonlijk geen blauwdruk met afmetingen erop geschreven.

Basis kenmerken:

 • Compact ontwerp
 • Huiselijke uitstraling

Tips voor de Roots & Wings Furniture LLC DIY Pallet Coop

Deze bouwer dringt ook aan op het gebruik van een reciprozaag, maar zegt dat als je die niet hebt, je met een cirkelzaag weg kunt komen.

Voor het dak kunt u tin of plastic gebruiken. Plastic is de beste keuze als u zich zorgen maakt over het snijden van uw vingers.

Best voor:

Gebruik dit plan als u een schattig, huiselijk ogend hok voor uw kippen wilt bouwen. Dankzij het compacte ontwerp kan hij op een smalle parkeerplaats staan, waardoor hij perfect is voor tuinen in de voorsteden.

5. Heather's kippenhok gemaakt van gerecyclede houten pallets

Heather, de ontwerper en bouwer van dit kippenhokpallet, heeft het hele project zelf uitgevoerd, zonder voorafgaande bouwervaring. Ze had ook geen plan en ontdekte gewoon de details terwijl ze werkte.

De aanwijzingen zijn niet zo gedetailleerd als we zouden willen, maar de foto's maken het vrij eenvoudig om te volgen wat ze deed.

Basis kenmerken:

 • Geschikt voor 4 kippen
 • Pallets creëerden het frame
 • Opgesteld op sintelblokken
 • Een gedoneerd raam voegt licht toe

In het kippenhok zijn nestkasten gemaakt van melkkratten en zijn groene jonge boompjes gebruikt voor de zitstokken.

Als finishing touch heeft ze vooraan een bloembak gemonteerd met een paar hangplanten en een grote hosta. Ze merkt op dat haar kippen dol zijn op de hosta!

Tips voor het Heather’s kippenhok gemaakt van gerecyclede houten pallets

Hoewel metaal of hout kan worden gebruikt voor de palen van de kippenren, stelt de bouwer voor om met metaal te gaan, zodat ze niet zullen rotten.

Best voor:

Zelfs zonder gedetailleerde aanwijzingen zouden we zeggen dat dit een toegankelijk project is voor een beginner.

Het eindresultaat is esthetisch aantrekkelijk en de bouwer heeft er bij het ontwerp voor gezorgd dat de kippen tegen roofdieren werden beschermd.

6. Een visie om nooit te vergeten Pallet Coop

Wilt u een groter kippenhok bouwen?

De blogger die de Vision to Remember Pallet Coop deelde, zei dat haar familie dit kippenhok heeft gebouwd om veertien kippen te huisvesten. Ze gebruikten het ter vervanging van een exemplaar dat ze in de winkel hadden gekocht en waar maar vier tot zes kippen in pasten.

Dus als je een tiental of meer kippen hebt, kan dit ontwerp iets voor jou zijn.

Basis kenmerken:

 • Geschikt voor 14 kippen
 • Inclusief een kippendeur en oprit
 • Een ventilatieopening bovenaan en een raam zorgen voor ventilatie
 • De deursluiting van de nestkast is een pianoscharnier
 • Geschilderd metschuurverf van Home Depotdat is diervriendelijk

Tips voor de Een visie om nooit te vergeten Pallet Coop

Voor dit project worden grote, zware pallets gebruikt. U zult het dus waarschijnlijk gemakkelijker kunnen beheren als u een tweede persoon bij u heeft.

Best voor:

Als u een groot, aantrekkelijk hok wilt dat van de grond wordt verhoogd met een ren eronder, dan is dit kippenhok een goede keuze.

7. Kippenhok met gerecycleerd pallet en A-frame

Als u iets anders wilt, overweeg dan dit kippenhokontwerp dat slechts drie pallets gebruikt. Hoewel de site geen gedetailleerde instructies biedt, zou het repliceren van het ontwerp eenvoudig moeten zijn gezien de eenvoud ervan.

Basis kenmerken:

 • Er is een plank in plaats van een nestkast
 • A-frame ontwerp

Tips voor het gerecycleerde pallet A-frame kippenhok

Overweeg om deuren aan beide zijden toe te voegen, zodat u de binnenkant gemakkelijk kunt reinigen.

Best voor:

Als u de voorkeur geeft aan een A-frame-ontwerp voor een kippenhok, is dit een geweldige manier om het uit oude pallets te bouwen.

8. Ochtendklusjes (praktisch) Gratis kippenhok

Enkele van de best georganiseerde instructies die we hebben gevonden voor het bouwen van een kippenhok, zijn te vinden in Morning Chores.

De materialen en gereedschappen worden duidelijk vermeld en de blogger heeft een eenvoudig proces van 8 stappen gegeven dat je kunt volgen om je eigen kosteneffectieve kippenhok te bouwen.

Basis kenmerken:

 • Aanpasbare maat
 • Rustieke uitstraling en gevoel

Tips voor de ochtendklusjes (praktisch) Gratis kippenhok

Omdat er voor dit project geen opgegeven afmetingen zijn (zie hieronder), vermeldt de bouwer specifiek dat het helpt als je in ieder geval pallets kiest die qua formaat overeenkomen.

Best voor:

Als je een omheinde tuin hebt en geen problemen hebt met roofdieren, is dit een geweldig eenvoudig ontwerp.

De bouwer heeft voor dit project helemaal geen specifieke metingen opgegeven. Het idee is dat het gemakkelijk moet zijn om de grootte groter of kleiner te maken, afhankelijk van het aantal kippen dat je hebt.

9. Budget Coop Scoop Pallet Coop

Een van de meest gedetailleerde instructies die we hebben gevonden voor het bouwen van een kippenhok van pallets, is deze op Community Chickens.

Dit is een project waarmee je een groot kippenhok kunt bouwen met een scheidingswand om twee verschillende soorten kippen gescheiden van elkaar te houden.

Basis kenmerken:

 • Ruim genoeg voor maximaal 24 kippen

Tips voor de Budget Coop Scoop Pallet Coop

Wanneer u de sintelblokken opstelt en de vloerpallets erop plaatst, zorg er dan voor dat de blokken volledig bedekt zijn. Als je dit doet, zal de regen er niet op vallen. Als ze droog blijven, blijft de onderkant van de pallets dat ook (deze tip is ook van toepassing op andere projecten in deze lijst).

De auteur geeft ook goed advies over het gebruik van pallets. En vertelt mensen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de geruchten dat pallets met chemicaliën zijn behandeld. Hij zei dat die normaal gesproken met felle kleuren worden geverfd en in de fabriek worden hergebruikt, omdat ze duur zijn.

De pallets die u voor uw kippenhok kunt gebruiken en die gratis of gedoneerd worden door plaatselijke winkels, zijn prima.

De meeste pallets zijn ongeverfd en hebben een hittebehandeling ondergaan om insecten te doden (let op de stempel “HT” op de pallet als u zich zorgen maakt).

Frank Hyman

Best voor:

Als u eenkavelvan kippen, dit is het project voor jou!

10. Palletpaleis

Op zoek naar nog een reeks plannen om een ​​heel groot kippenhok te bouwen? Je zult dol zijn op het prachtige rood-witte kippenhok gemaakt van pallets door gebruiker jjamerb op BackYard Chickens.

Basis kenmerken:

 • Achterwand – 8 pallets = 8′ x 16″
 • Zijwanden – 4 pallets = 8′ x 8′
 • Voorwand – 6 pallets = 8′ x 16′
 • Maximaal 18 nestkasten

Tips voor het Palletpaleis

De bouwer benadrukt dat het van cruciaal belang is dat u bedenkt waar u de ramen moet plaatsen voordat u de binnenmuren bouwt, en dat u ze op dat moment uitzaagt en inlijst.

Best voor:

Degenen die veel kippen willen huisvesten in een enorm inloophok, compleet met ren, zullen deze plannen erg handig vinden.

Voor- en nadelen van het bouwen van een kippenhok van pallets

De voordelen van het gebruik van pallets

 • Waarschijnlijk kunt u ergens in de buurt gratis pallets vinden. De kosten zijn laag voor een kippenhokproject op pallets.
 • Door pallets en andere teruggewonnen materialen te gebruiken, verkleint u uw ecologische voetafdruk.
 • Pallets zijn in zekere zin prefabcomponenten. Je hoeft minder te bouwen als je ze gebruikt.
 • Houten pallets zijn stevig en kunnen de tand des tijds doorstaan.

Nadelen

 • De ruwe textuur van houten pallets maakt ze gevoelig voor vlekken. Het is moeilijk om ze schoon te houden.
 • Je moet oppassen voor houtrot en schimmel.

Is een kippenhok op pallets geschikt voor u?

Als u geld wilt besparen en op een snelle en gemakkelijke manier een sterk, milieuvriendelijk kippenhok wilt bouwen, dan kan het bouwen van een kippenhok van pallets perfect zijn voor uw behoeften.

Ontwerptips voor een kippenhok op pallets

 • Gebruik zoveel mogelijk teruggewonnen materialen om geld te besparen, maar zorg ervoor dat ze stevig zijn.
 • Voel je vrij om de plannen groter of kleiner te maken. Dit is meestal vrij eenvoudig.
 • Als de pallets naar buiten gericht zijn, neem dan de tijd om ze schoon te maken, uitstekende spijkers te verwijderen en ruwe plekken weg te schuren.
 • Houd rekening met roofdieren in uw omgeving en begraaf indien nodig kippengaas in de grond om uw kippen veilig te houden.
 • U zult het gemakkelijkst vinden om een ​​kippenhok van pallets te bouwen met het juiste gereedschap. Met een reciprozaag kom je een heel eind.

Plannen voor een kippenhok op pallets maken het snel, gemakkelijk en betaalbaar om uw eigen kippenhok te bouwen

Nu weet je meer over de voor- en nadelen van kippenhokken op pallets, en heb je een aantal eenvoudige plannen voor kippenhokken op pallets die je kunt gebruiken om je eigen doe-het-zelf-hok te bouwen.

Veel plezier met het bieden van een veilig en gezellig nieuw huis aan uw kippen.

Het leuk vinden? Speld het!

Gerelateerde berichten:

Inloopkippenhokken: 3 best beoordeelde kippenhokken en plannen voor gemakkelijke toegang5 kippenhokplannen voor 6 tot 8 kippenA-frame kippenhokken - 10 briljante plannen voor elk ervaringsniveau

Advertenties

10 ideeën en plannen voor een kippenhok op pallets – krijg inspiratie voor uw volgende bouw (2024)

FAQs

Hoe groot moet mijn kippenhok zijn voor twee kippen? ›

De juiste grootte van het kippenhok

De minimale oppervlakte van het nachthok voor krielkippen is 0,25m² en voor de ren 0,50m² per krielkip. Voor gewone kippen kun je het beste rekenen met het dubbele: 0,5m² voor het nachthok en 1m² voor de ren, per kip. Dit zijn gemiddelde maten.

Hoe hoog kippenhok van de grond? ›

Heb je rustige en niet opvliegende kippen, dan volstaat een eenvoudige afrastering met een minimale hoogte van 1,10 m tot 1,50 m. Bij kippen die gemakkelijk opvliegen (zoals krielen) zorg je beter voor een afsluiting van 1,80 m tot 2 m hoog. Let ook op voor vossen in de buurt.

Hoe groot is een hok voor 10 kippen? ›

Een kudde van tien kippen heeft minimaal 30 vierkante meter binnenruimte nodig. Dit vereist binnenafmetingen van minimaal 5'x6' of 4'x8'. Hier hebben we een kippenhok van 6x12 Quaker-stijl afgebeeld met een interieur van 6'x6' van 36 vierkante meter.

Wat is de beste plek voor een kippenhok? ›

Zet het hok bij voorkeur zo veel mogelijk uit de tocht, bijvoorbeeld tegen een schutting of hoge struik. Er zijn ook hokken waarbij 1 of meerdere kanten dicht zijn gemaakt, deze zorgen op zichzelf al voor extra beschutting waardoor je deze ook in de vrije lucht zou kunnen zetten.

Wat is een ideaal kippenhok? ›

Een kippenhok bevat zitstokken en legnesten van minimaal 35 bij 35 centimeter. Een legnest per drie hennen is meer dan voldoende. Concurrentie om het beste nest kun je voorkomen door de nesten op gelijke hoogte te plaatsen en even groot te laten zijn. Doe je dit niet, dan bestaat er kans op onrust en kapotte eieren.

Hoe richt je een kippenhok in? ›

De kippenren inrichten: benodigdheden

Ga voor wat meer ruimte als je een grote kippenrassen hebt. Voldoende schaduw voor in de zomer, een streep zon in de winter en afdakjes om te schuilen. Een goede ondergrond met degelijke afwatering en een zachte, organische bodem, zoals houtvezel, stro, gras en zand.

Wat hebben kippen nodig in hun hok? ›

Kippen hebben een warm, droog en goed geventileerd kippenhok nodig. Deze moet het volgende hebben: Een ingang die groot genoeg is - hierdoor kunnen uw kippen er gemakkelijk doorheen zonder te hoeven hurken. Meer dan één ingang helpt pesten te voorkomen en moedigt hen aan om de buitenruimte te gebruiken.

Hoe groot hok voor 10 kippen? ›

Hoe groot moet een kippenhok zijn?
GewichtUitloop/ren per kip
Zware rassenvanaf 3 kg1,5 m²
Midden rassen2 tot 3 kg1,35 m²
Lichte rassen1,5 tot 2 kg1,2 m²
Krielrassenminder dan 1,5 kg1 m²

Hoeveel ruimte hebben 15 kippen nodig? ›

Een eenvoudige manier om te bepalen welk formaat kippenhok het beste bij uw kudde past, is door eenvoudige berekeningen uit te voeren. Als u van plan bent uw kippen een grote ren te geven, hebben ze 2,5 tot 4 vierkante meter per kip nodig in het hok. Als u een kleinere ren heeft, moet het kippenhok groter zijn: 5 tot 10 vierkante meter per kip.

Hoeveel ruimte hebben 6 kippen nodig? ›

Minimale rengrootte: De minimale rengrootte voor zes kippen is 48-60 vierkante meter . Dit formaat biedt voldoende bewegingsruimte voor uw kippen, maar is niet ideaal voor een langdurig verblijf. Gemiddelde rungrootte: Voor een comfortabelere leefruimte wordt een rungrootte van 72-90 vierkante voet aanbevolen.

Waar kan een kip niet tegen? ›

Lijst met giftige planten voor kippen
 • vingerhoedskruid.
 • loof van aardappel- en tomatenplanten.
 • buxus.
 • klimop.
 • taxus.
 • abrikozenpitten en –schillen.
 • azalea.
 • wonderboom.

Waarom kippen slapen in legnest? ›

In een legnest legt de kip haar eieren. Omdat kippen hun eieren het liefst op een donkere plek leggen, is het belangrijk dat het legnest in een donkere hoek van het hok zit.

Wat is een goede zitstok voor kippen? ›

De perfecte zitstok voor kippen

Scherpe randen van 90 graden op zitstokken zijn bijgevolg bijzonder oncomfortabel voor kippen. Een kunstmatige zitstok is bij voorkeur dan ook vierkant in combinatie met afgeronde hoeken zodat hun tenen er goed omheen kunnen en er een 100% optimale grip ontstaat.

Wat doe je op de bodem van een kippenhok? ›

Zorg voor een laag strooisel die goed vocht opneemt en daardoor droog blijft. Een natte ondergrond verhoogt namelijk het risico op infectieziekten. Ook blijven uitwerpselen op een natte bodem aan de poten van je kippen kleven. Zorg dus dat je kippen droge voeten houden door voor het juiste materiaal te kiezen.

Hoe de grond voor een kippenhok egaliseren? ›

Dit kan worden gedaan met behulp van een laserwaterpas, Transit-systeem of met een traditionele waterpasmethode . Als de fundering van uw terrein niet waterpas is, heeft dit direct invloed op de gehele montage van uw kippenhok.

Hoe groot moet de ingang van een kippenhok zijn? ›

Voor kleine krielkippen kun je een kippenhok opening aanhouden van ongeveer 30 centimeter hoog en 20 centimeter breed. Grotere kippen hebben gemiddeld een opening nodig van 40 centimeter hoog tot 30 centimeter breed. Op deze manier ben je er zeker van dat jouw kippen hun hok zonder problemen kunnen betreden.

Welk hout is het beste voor een kippenhok? ›

Er zijn 2 soorten hout die geschikt zijn voor een kippenhok: vurenhout en douglashout. Vurenhout is wat goedkoper en gaat ongeveer 10 jaar mee wanneer het geverfd is. Wanneer het geïmpregneerd is, heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. Douglashout gaat 10 tot 15 jaar mee.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6229

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.