10 gratis stedelijke kippenhokplannen (2024)

De belangrijkste, en laten we eerlijk zijn, leuke beslissing die u als beginnende kippenhouder in de stad zult nemen, is het uitkiezen van uw kippenhok! Stedelijke kippenhokplannen zijn er in alle soorten en maten, van functioneel tot chique!

Het kiezen van het juiste kippenhok voor uw kleine kudde kan een uitdaging zijn, daarom hebben we gratis tien winnaars voor u gevonden!

Deze tien stedelijke kippenhokplannen zijn de perfecte maat voor een kleine kudde in de achtertuin, en sommige hebben zelfs een aangebouwde kippenren zodat je meiden wat tijd buiten kunnen hebben!

Vind je een kippenhok dat je leuk vindt? Klik gewoon op de link in de titel om de plannen te bekijken!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (1)

10 van de coolste stedelijke kippenhokplannen

1. Klein rood kippenhok

Dit schattige kippenhokjehet lijkt erop dat het super eenvoudig te bouwen is. Ik heb geen ervaring met timmerwerk en zelfs ik kon de stappen begrijpen!

De diagrammen zijn kleurgecodeerd en goed geïllustreerd, zodat ze precies laten zien waar elk stuk naartoe gaat. Dit stadskippenhok heeft zelfs een compacte kippenren onder het hok om ruimte te besparen.

Ik denk dat je dit hok zelfs verplaatsbaar zou kunnen maken, zodat je de kippen elke paar weken vers gras kunt geven!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (2)

Foto gedeeld vanMijn buitenplannen

2. De South City-coöperatie

Dit kleine kippenhok is gewoon te schattig voor woorden!

Ik denk dat mijn favoriete onderdelen de funky groene verf en het schattige kleine lampje boven de deur zijn. Hij voelt gewoon zo huiselijk aan en dankzij zijn kleine formaat past hij perfect in vrijwel elk stedelijk perceel!

Je kunt nog veel meer foto's zien, de plannen, materialen en gereedschappen die nodig zijn om deze schoonheid te bouwenAchtertuin kippen!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (3)

3. Kippenhok van houten pallets

Als je nu op zoek bent naar het meest gratis kippenhok dat je ooit kunt vinden, dan is dit het!

Niet alleen zijn de bouwplannen gratis, met veel foto's, ook de materialen zijn gratis! Dit schattige kleine hok is gemaakt van houten pallets, die je gemakkelijk gratis kunt vinden in grote kistenwinkels. Zorg er wel voor dat je vraagt ​​of je ze eerst mag meenemen!

Wees voorzichtig bij het selecteren van pallets voor een kippenhok. Omdat veel houten pallets werden gebruikt om chemicaliën te verschepen, kunnen deze vervuild zijn. Zorg er altijd voor dat u uw pallets bij een gerenommeerd bedrijf haalt, en vraag bij twijfel waar de pallets voor gebruikt zijn voordat u ze meeneemt!

Voeg een likje verf en een paar leuke stencils toe aan dit gratis hok en hij gaat niet alleen langer mee, hij ziet er ook nog eens mooier uit!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (4)

4. Schommel Kippenhok

Dit kippenhok is een coole manier om een ​​oude schommel te hergebruiken!

De schommels werden verwijderd, kippengaas werd toegevoegd en aan één kant werd een omheining gevormd ter bescherming tegen de elementen. Wat een leuk idee!

Je kunt dit eenvoudige hok gemakkelijk in een paar uur maken, en voor heel weinig geld. Het enige probleem dat ik zou kunnen zien, is echter dat je in een gebied woont waar je smerig kunt zienwinters. In dat geval zou je meer moeite willen doen om het hok aan alle kanten af ​​te sluiten.

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (5)

5. Klein kippenhok met plantenbak

Dit kleine kippenhok is perfect voor drie of vier van je favoriete kippen!

Het heeft alles wat ze nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Dit hok heeft een ingebouwde ren eronder, een nestkast met toegang van buitenaf en er is zelfs ruimte voor een schattig tuintje!

Je zou kruiden en groenten kunnen kweken speciaal voor je kuikens!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (6)

6. Wichita Cabin Coop

Dit schattige kippenhok ziet eruit alsof hij zich helemaal thuis zou voelen, genesteld in het diepe bos met een knetterend kampvuur in de buurt.

Mis het niet om talloze foto's en een video te zien van dit kippenhokTinker Lab'spost erover! Je krijgt een goed idee van hoeveel werk er in de bouw moet zitten, en veel leuke ideeën voor extra's voor je kudde!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (7)

7. Verhoogd kippenhok

Dit kippenhok is compact en functioneel, en het beste deel? Het is van de grond gehaald!

Door uw kippenhok van de grond op te bouwen, kunnen roofdieren en ongedierte ervan worden weerhouden binnen te komen, en blijft het kippenhok in de winter een beetje warmer.

Het is ook geweldig omdat het gemakkelijk naar een nieuwe locatie kan worden verplaatst, iets wat je van de meeste kippenhokken niet kunt zeggen!

Deze website is geweldig omdat hier de exacte plattegronden en diagrammen van de stedelijke kippenhokken staan, dus het is zelfs voor een beginner gemakkelijk!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (8)

8. Het stedelijke kippenhokPlannen

Hoe stinkend schattig is dit kleine hok? Ik ben dol op de bloembakken buiten het raam! Ik ben ook dol op de eigeelgele verf die werd gebruikt om de buitenkant te schilderen.

Hoewel deze site geen expliciete plannen heeft voor dit kippenhok, worden er afmetingen en benodigdheden vermeld, evenals epische tonnen foto's om je te begeleiden. Dit kippenhok is eigenlijk vrij eenvoudig, maar zo prachtig!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (9)

9. Speelhuis kippenhok

Dit schattige hok is gemaakt van een hergebruikt speelhuis! Het hoofdgebouw was al gebouwd, dus zetten ze het op palen, bedekten de ramen met ijzerwaren en bouwden er een kippenren omheen! We houden van deze supergemakkelijke, goedkope en groene manier om een ​​kippenhok te bouwen.

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (10)

10. Trictle's kippenhok

Dit kleine 4×4 kippenhok zal uw kippen heel blij maken! Met een uitklapbare nestkast voor extra binnenruimte, een bloembak voor het raam en palen heeft dit kippenhok alles wat je nodig hebt voor je stadskippenkoppel, en nog veel meer!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (11)

Nu je geïnspireerd bent door al deze schattige hokken, een woord van waarschuwing. De meeste van deze blogposts en discussieforums hebben ruimte voor: “Wat ik anders zou hebben gedaan” en bijna alle bouwers zeiden: “Ik wou dat ik het groter had gemaakt.”

Vergeet niet dat kippen net chips zijn: je kunt niet meer stoppen als je eenmaal begint. Het is altijd slim om het grootste kippenhok te bouwen dat comfortabel in uw tuin past en dat u zich kunt veroorloven. Je zult er nooit spijt van krijgen dat je meer ruimte hebt voor meer vogels!

Wil je meer rad kippenhokken bekijken? Mis onze berichten niet,10 kwijlende kippenhokkenEn10 gratis plannen voor een kippenhok in de achtertuin!

10 gratis stedelijke kippenhokplannen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6247

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.